FOTO Patru șoferi au vrut să treacă frontiera cu autoturisme radiate din circulație. Ce au motivat în fața polițiștilor

autocamion radiatPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la mai mulţi cetăţeni, care au fost identificaţi la controlul de frontieră la volanul unor mijloace de transport  radiate din circulaţie.

În data de 27 octombrie,  în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetățenii moldoveni, angajaţi ai aceleiaşi firme din Republica Moldova, Nicolai V., în vârstă de 25 de ani şi Iurie P., în vârstă de 53 de ani, conducând fiecare câte un autocamion înmatriculat în Belgia.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la faptul că autocamioanele sunt radiate din circulaţie, polițiștii au efectuat verificări suplimentare si au constatat că ambele autocamioane sunt radiate din circulaţie de autorităţile belgiene.

like facebookCu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că au calitatea de angajaţi ai aceleiaşi firme din Republica Moldova şi nu ştiau că autocamioanele sunt radiate din circulaţie.

De asemenea, în data de 29 octombrie,  în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetățeanul român Ilie M., în vârstă de 58 de ani, conducând un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Belgia.

În jurul orei 21.00, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetățeanul român Serghei Z., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca VW Caddy, înmatriculat în Suedia.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la faptul că autoturismele sunt radiate din circulaţie, s-au efectuat verificări suplimentare si s-a constatat că ambele autoturisme sunt radiate din circulaţie de autorităţile belgiene, respectiv suedeze.

Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că au achiziţionat autoturismele de la persoane necunoscute, fără a avea cunoştinţă că sunt radiate din circulaţie.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *