Administratorii de la Nova Apaserv vor primi bonus la indemnizație. Consilierii PSD au votat proiectul

cj consiliu judetean 2Noi contre în ședința de Consiliul Județean de la acordarea cotei variabile administratorilor de la societatea Nova Apaserv. Dacă anul trecut proiectul de hotărâre privind acordarea co0mponentei variabile la Nova Apaserv a fost respins, anul acesta a trecut datorită votului consilierilor PSD, care sunt majoritari. Consilierul județean Victor Ivănescu a declarat că acest bonus la indemnizația fixă pe care o primesc membrii Consiliului de Administrație de la Nova Apaserv nu este obligatoriu de acordat.

Hotărârea de Guvern nu impune obligatoriu acordare cotei variabile. Componenta fixă este, dar componenta variabilă nu se impune. Există societăți care nu au componenta variabilă și nu se întâmplă nimic. În funcție de ce ați calculat componenta variabilă?”, a spus consilierul PNL.

La rândul său, consilierul Radu Judele a spus că mai întâi trebuia să fie un proiect de hotărâre prin care consilierii județeni să fie întrebați dacă sunt de acord sau nu cu acordarea acestei cote variabile, după care să se stabilească cum va fi calculată aceasta.

Văd că în proiectul acesta plecăm de la premiza că avem cotă variabilă. La fel cum spunea și colegul, aceasta nu e obligatorie. Pentru aceste criterii de performanță, un reprezentant în CA poate lua sau nu indemnizația fixă. Aș vrea să ne întrebați întâi ca și consilieri, dacă introducem cota variabilă sau nu”, a spus Judele.

Declarația l-a deranjat pe vicepreședintele CJ, Dorin Birta, care i-a spus că există deja un proiect pe ordinea de zi și că aceasta trebuie respectată.

Respectăm ordinea de zi. Nu putem introduce suplimentar niște idei”, i-a răspuns Birta, chiar dacă consilierul PNL i-a propus ca ideea sa să fie trecută ca și amendament.

Proiectul a fost votat în cele din urmă de consilierii PSD, nu și de cei din PNL.

Iulian Micu, director în cadrul Consiliului Județean, a declarat că acea cotă variabilă va face obiectul aprobării în AGA, în urma unor negocieri. Ea nu este încă calculată și va fi negociată pentru anul viitor.

Membrii CA de la Nova Apaserv sunt toți social-democrați.

2 thoughts on “Administratorii de la Nova Apaserv vor primi bonus la indemnizație. Consilierii PSD au votat proiectul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *