Marș în municipiul Botoșani împotriva deciziei privind vaccinarea obligatorie a copiilor

vaccinMarș în municipiul Botoșani împotriva deciziei privind vaccinarea obligatorie a copiilor. Sâmbătă este programată o adunare publică în Piața Revoluției, după care cei nemulțumiți de decizia autorităților vor merge într-un mars pe traseul Piața Revoluției, Pietonalul Unirii și Parcul Mihai Eminescu. Acțiunea are loc între orele 16.00 și 18.00.
like facebookPrin această acțiune se dorește ca protestatarii să atragă atenția asupra libertății de a decide asupra vaccinării copiilor.  Printre organizatorii acțiunii se numără modelul botoșănean Daniel Ciobbanu. 
Senatul a adoptat la începutul acestei săptămâni în unanimitate legea privind vaccinarea persoanelor din România, iar proiectul urmează să intre la dezbatere la Camera Deputaților care este forul decizional în acest caz.

Conform proiectului de lege adoptat de Senat, imunizarea copiilor este obligatorie pentru vaccinurile obligatorii prevăzute în calendarul național de vaccinare. De asemenea, se instituie obligativitatea vaccinării populației în situații excepționale, speciale, cum sunt epidemiile grave.

2 thoughts on “Marș în municipiul Botoșani împotriva deciziei privind vaccinarea obligatorie a copiilor

  1. Bună ziua. Eu sunt organizatorul protestului în Botosani. Proteste similare vor avea loc ca și săptămâna trecută în mai multe orașe din țară. Vă mulțumim pentru susținere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *