Polițiștii botoșăneni, în mijlocul elevilor de la Liceul ”Alexandru cel Bun”

politie eleviÎn cadrul manifestărilor derulate în cadrul Săptămânii Altfel, polițiștii au fost invitații  elevilor și profesorilor Liceului Alexandru cel Bun din municipiul Botoșani. Siguranţa pe Internet a fost subiectul dezbătut de poliţişti cu elevii acestei unități de învățământ. Recomandările generale s-au referit la  protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

like facebookJoi, 26 octombrie, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Botoşani a fost vizitat de 25 de elevi din clasa a XI a, din cadrul liceului Alexandru cel Bun din municipiul Botoşani.

Gazdele elevilor au fost poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Botoşani, dar tinerii s-au întâlnit şi cu poliţiştii criminalişti, care le-au prezentat aspecte din activităţile, îndatoririle şi responsabilităţile de la locul de muncă.

Elevilor participanți la activitate li s-au oferit şi informații cu privire la structura instituțiilor de învățământ subordonate Inspectoratului General al Poliției Române, modalitățile de înscriere și participare la concursurile de admitere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *