Prefectul va cere ministrului Apelor să verifice activitatea Administrației Bazinale Siret, după ce a lăsat pe uscat 16 localități din Botoșani

prefect dan slincuInstituția Prefectului Botoșani va solicita Ministerului Apelor și Pădurilor să verifice activitatea de la Administrația Bazinală Apele Române Siret, după episodul care a avut loc săptămâna trecută la Botoșani, când peste 100.000 de locuitori ai județului din 16 localități au rămas fără apă potabilă la robinete. Prefectul Dan Șlincu a declarat că nu poate tolera o astfel de situație.

like facebookNu putem trece cu vederea un astfel de incident. Este un lucru foarte grav ceea ce s-a întâmplat, pentru că nici măcar nu au fost anunțați cetățenii de o astfel de lucrare, să fie pregătiți de faptul că li se va sista furnizarea cu apă potabilă. În adresa din 14 octombrie, ei asigurau faptul că vor furniza operatorului de apă Nova Apaserv apa potabilă necesară funcționării stației de tratare. Știm sigur că principala cauză a întreruperii furnizării de apă potabilă este cea a faptului că cei de la Administrația Siret nu au furnizat apă brută. Operatorul de apă , având în vedere că a fost asigurat de faptul că vor avea apa brută, au zis că nu este cazul să anunțe populația”, a precizat Șlincu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *