FOTO! Prefectul a verificat lucrarea de la Acumularea Bucecea și de la Siret: Nealimentarea cu apă a rezervoarelor a creat o situaţie dramatică

bucecea conducte apaÎn contextul reluării alimentării cu apă a localităților afectate de lucrările derulate la Bucecea, prefectul Dan Șlincu a verificat și vineri dimineață operațiunile desfășurate atât la Acumularea Bucecea cât și la Siret, acolo de unde se extrage apă pentru alimentarea alternativă a stației de tratare.

Astfel, la alimentarea alternativă de pe malul Siretului sunt puse în funcțiune patru motopompe care asigură un flux de apă suficient pentru tratare în Staţia de la Bucecea și apoi distribuție în rezervoarele de la Cătămărăști Deal, de unde operatorul furnizează către consumatori, alte două motopompe fiind aduse ca rezervă.

like facebookLa Acumularea Bucecea, responsabilii de la Administrația Bazinală de Apă Siret i-au arătat prefectului stadiul lucrărilor de curățare a bazinelor și de înlocuire a vanelor, lucrări care au impus golirea acumulării.

Dan Șlincu a solicitat responsabililor de lucrare să mențină în funcțiune motopompele de alimentare alternativă precum și rezervele acestora până în momentul la care nivelul de apă din acumularea va permite alimentarea Stației de Tratare de la Bucecea în parametri normali.

Nu putem risca nicio secundă ca botoşănenii să mai rămână fără apă. Trebuie să ne gândim la faptul că nealimentarea cu apă a rezervoarelor a creat o situaţie dramatică nu doar în rândul persoanelor fizice care nu au avut nici informaţia că vor rămâne fără apă nici timpul necesar constituirii de rezerve, ci şi a tuturor unităţilor de alimentaţie publică şi de cazare a persoanelor vulnerabile, a declarat prefectul Dan Şlincu.

Prefectul a primit asigurări de la responsabilii Administraţiei că o astfel de situaţie nu se va mai repeta.    

dan slincu siret

acumulare siret

dan slincxu bucecea apa

bucecea lac apa

loading...

Loading...

1 Comentariu

  1. gigi spune:

    Imi place cumva atitudinea actualului prefect. Fata de ultimii 2-3 prefecti, cand in jurul lor ar fi aparut roind vesnicul Moga, care a fost, dealtfel, adevaratul prefect. I-a manipulat pe multi prefecti, Roman, Macaleti, Nechifor.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*