Atenție! Avioanele survolează Botoșaniul! Se aruncă pachete de care nu te poți atinge

salcea avion claudiu colescu2In aceasta perioada, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi desfasoara o campanie privind combaterea si monitorizarea bolilor transmisibile de la animale.

Mai precis, de la inceputul saptamanii se desfasoara o actiune de vaccinare a vulpilor, in judetele Iasi, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Neamt, Suceava si Botosani. Astfel, pe cale aeriana, dar si manuala, se distribuie momeli vaccinale. Actiunea are rolul de a controla si combate turbarea la populatiile de vulpi. Proprietarii gospodariilor din judetele amintite au si anumite obligatii.

like facebookDistributia manuala a momelilor vaccinale (25 de momeli pe kilometru patrat) se va efectua doar in zonele in care exista vizuini, prioritare vor fi zonele din jurul localitatilor in care au fost confirmate cazuri de rabie si zona impadurita de 500 metri din jurul localitatilor, dar si in jurul celorlalte localitati, a lacurilor si a drumurilor publice. Timp de doua saptamani dupa distribuirea momelilor vaccinale, trebuie restrictionata circulatia libera a cainilor si a pisicilor in zona respectiva, intrucat aceste animale reprezinta competitori pentru momeala. De asemenea, in zonele unde s-au administrat momeli, vanatoare va fi interzisa timp de 14 zile de la distribuirea acestora„, spun reprezentantii DSVSA.

Sursa: Buna Ziua Iasi

One thought on “Atenție! Avioanele survolează Botoșaniul! Se aruncă pachete de care nu te poți atinge

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *