Furnizarea apei a fost reluată, vineri dimineaţă, în mai multe zone din municipiu

apa intreruptaSocietatea Nova Apaserv a reluat, vineri dimineaţă, furnizarea apei reci, deşi s-a anunţat reluarea acesteia cel târziu sâmbătă. Asta şi urmare a presiunilor făcute de șefii județului asupra Administrației Bazinale de Apă Siret, cărora le-a cerut să finalizeze lucrarea de la Bucecea. Apa curge la robinet în mai multe cartiere din municipiul Botoşani, presiunea fiind normală la case, dar şi în zonele mai joase din municipiu. În zonele Împărat Traian, Calea națională, Ștefan Luchian, Unirii, de exemplu, era apă vineri dimineață. Reprezentantul Nova Apaserv spune că treptat furnizarea va fi reluată și în municipiul Dorohoi, precuym și în localitățile care se alimentează din Siret.

like facebookProbleme în alimentarea cu apă vor fi înregistrate la etajele superioare ale blocurilor, unde apa va ajunge mai târziu sau va avea presiune foarte scăzută.

Majoritatea cartierelor din municipiul Botoşani au apă. Au fost doua-trei trei avarii mici legate de repunerea sistemului de functiune. La ora la care vorbim, peste 75-80% din municipiul Botoşani este alimentat. La Dorohoi la ora 22.30-23.00 incepuse sa se alimenteze, mare parte din oraş are apă. Sperăm să nu mai fie probleme”, a precizat Albert Tanasă, directorul Nova Apaserv.
Apa este furnizată direct din Siret, cu ajutorul a patru motopompe, însă de duminică apa se va furniza din Barajul Bucecea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *