Seminarul ”Mihai Eminescu” cu profesori universitari, la Memorialul Ipotești

ipotesti-memorial-eminescu-director9Memorialul Ipotești  –  Centrul Național de Studii  Mihai Eminescu organizează, în perioada 20-22 octombrie 2017,  a III-a ediție a Seminarului Mihai Eminescu. Lucrările seminarului vor începe, în data de 20 octombrie, ora 15.30, cu lecturile publice ale poeților botoșăneni Gellu Dorian, Nicolae Corlat, Vasile Iftime, Dumitru Necșanu, Gabriel Alexe, Petruț Pîrvescu, Vlăduț Scutelnicu. Pentru aceeași zi este preconizată o masă rotundă, la care studenții de la cinci universități din țară, Republica Moldova și Ucraina vor discuta cu poeții botoșăneni despre poezie.

Sâmbătă, 21 octombrie, seminarul va continua cu două secțiuni:

– Reinterpretări: În contra direcției de astăzi în cultura română, la care profesorii universitari invitați: Mircea A. Diaconu, Claudia Costin, Daniela Petroșel (Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava), Antonio Patraș (Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iași), Tatiana Potîng (Universitatea Academiei de Științe a Moldovei), Anatol Moraru (Universitatea de Stat ”Alecu Russo” din Bălți), Vasile Bîcu (Universitatea Națională ”Iu. Fedkovici” din Cernăuți) vor prezenta comunicări despre actualitatea lui Maiorescu;

– Minai Eminescu. Lecturi în dialog: Egipetul, la care studenții și profesorii vor aborda, din diverse puncte de vedere,  textul eminescian.

Pentru 22 octombrie, organizatorii le-au propus participanților vizitarea obiectivelor culturale din Botoșani.

One thought on “Seminarul ”Mihai Eminescu” cu profesori universitari, la Memorialul Ipotești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *