Creșterile salariale au dat peste cap bugetul Primăriei Botoșani. Primar: Anul viitor vom avea cheltuieli de 49 milioane lei doar pe salarizare

catalin flutur 1Primăria Botoșani va cheltui anul viitor 49 milioane lei pentru asigurarea salariilor angajaților din instituție și direcțiile din subordine. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că costurile cu salarizarea sunt foarte mari și nu știe cum vor fi susținute. Diminuări salariale nu se pot face, iar singura variantă este disponibilizarea de personal.

like facebookȘtiu că anul viitor vom avea cheltuieli de 49 milioane lei doar pe salarizare. În 2012, când am plecat din primărie fondul de salarii era de 12 milioane lei cu tot cu instituțiile de cultură. Orașul trebuie să funcționeze , nu doar să plătească salarii. Orașul trebuie să plătească lumina, salubrizarea, deszăpezirea , reparația străzilor, consmabile, utilitățile în școli, contracte care sunt în derulare. Nu se pot diominua salariile. Noi posturile vacante nu le-am salarizat și avem obligația tot prin lege să ocupăm posturile. Avem compartimente deficitare și problema aata ne va încurca în a adopta noua organigramă, noul stat de funcții. Nu știm de unde o să plătim”, a menționat Flutur.

4 thoughts on “Creșterile salariale au dat peste cap bugetul Primăriei Botoșani. Primar: Anul viitor vom avea cheltuieli de 49 milioane lei doar pe salarizare

  1. Cum ati stiut sa va faceti salarii asa mari, prin hotarare a consiliului local, tot asa sa le diminuati. Sau poate veti creste taxele sa aveti voi bani mai multi la buget. Nu v-ati gandit ca nu aveti buget pentru salarii?

  2. Nu trebuie judecat asa. Oamenii din primarie nu pot lucra cu salarii mici si sa le cereti performanta si nici nu poti concedia oameni si sa le dublezi munca celor ramasi. Trebuie de taiat de la studii de fezabilitate facute aiurea si pe bani foarte multi cu firmele apropiate conducerii primariei, sa se faca achizitii „pe bune”, nu la preturi de citeva ori mai mari decit pe piata libera tot cu firme apropiate conducerii primariei si asa mai departe. Cei mai multi bani nu se duc pe salarii ci pe comisioane grase date de primarie firmelor de casa. Daca s-ar reduce acestea ar fi bani de marit de inca trei ori salariile si pentru angajari la compartimentele cu deficit. Explicatia primarului flutura in vint.

  3. Si a mai uitat Fluturas asta sa spuna ca atunci cind a plecat el , fondul de salarii era cel taiat cu 25% de partidul lui, PDL, actual strutocamila PNL. Oamenilor li se taiau salariile pentru a avea ce fura ei si sa-si „restituie ” prin ANRP. Oare nu-i este rusine sa leorbaiasca in continuare pe limba de lemn de inspiratie pedelista ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *