Contraexpertiză la blocul afectat de explozie. Ce spune un alt expert de structura blocului!

explozie bloc, stiri, cont bancar, apel umanitar, primaverii 5, botosaniUn profesor universitar de la Iași va efectua o contraexpertiză la blocul afectat de explozia din luna septembrie. Potrivit primarului Cătălin Flutur, blocul ar putea fi încadrat într-o altă categorie de risc seismic.
O concluzie finală va fi prezentată după ce se vor studia din nou toate documentele şi se va merge şi la faţa locului şi va fi verificată fiecare locuinţă. Când va fi emisă o concluzie, oamenii vor şti dacă se vor putea întoarce în bloc.
like facebookA fost o discuţie cu domnul profesor Andrei Szaalontay care a preluat într-un fel ceea ce ar fi trebuit să facă domnul profesor Plătică. Domnul profesor ne-a spus, spre bucuria mai ales a celor din bloc, că s-ar părea că situaţia nu este chiar atât de gravă, că nu ar fi vorba de grad seismic I, ci ar fi undeva încadrat la grad seismic III, ceea ce este foarte bine dacă este doar acest lucru. Contractul este între asociaţie şi domnul profesor, eu nu am făcut decât să intermediez venirea domnului profesor cu care noi am mai lucrat în zona Centrului Vechi”, a declarat primarul Cătălin Flutur.
13 familii care locuiau în imobil nu li s-a mai permis să stea în apartamente, oamenii locuind în prezent la rude sau prieteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *