Incredibil! Escroc de 90 de ani ajuns în faţa judecătorilor

trenCel mai în vârstă escroc din Botoşani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Este vorba despre un bătrân de 90 de ani ce este acuzat de înşelăciune. Vasile Curecheriu este o mai veche cunoştinţă a anchetatorilor având mai multe dosare penale pentru acelaşi gen de faptă, însă până acum a primit doar condamnări cu suspendare având în vedere vârsta înaintată.

Bătrânul achiziţionează bilete de călătorie destinate veteranilor de război sau rudelor de gradul I şi circula cu ele cu însoţitori. Conform legislaţiei posesorul unui asemenea bilet beneficiază de gratuitate atât el cât şi însoţitorii săi. Bărbatul racolează tineri în gări şi le prpune o călătorie mult mai ieftină decât în mod normal şi astfel îşi face rost de clienţi.

Anchetatorii au stabilit că în cursul anului 2015 bătrânul a efectuat peste 200 de curse pe ruta Botoşani-Bucureşti şi retur, iar CFR Călători a susţinut că a cauzat un prejudiciu de peste 20.000 de lei. În ultimii ani prejudiciile s-au ridicat la peste 100.000 de lei, iar bătrânul recunoaşte faptele însă susţine că nu îi ajunge pensia.

One thought on “Incredibil! Escroc de 90 de ani ajuns în faţa judecătorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *