Soţi condamnaţi pentru trafic de persoane. Făceau parte din cea mai mare reţea de trafic de carne vie din Moldova

percheziţie Dorohoi traficanţi de droguriDoi soţi au fost condamnaţi pentru trafic de persoane în cadrul unui dosar ce a privit destructurarea uneia dintre cele mai mari reţele de traficanţi de carne vie. Soţii Vasile şi Mariana C. au primit o pedepse de trei ani şi opt luni, respectiv patru ani şi li s-a confiscat 16.500 de euro obţinuţi de pe urma victimelor reţelei. Pedepsele definitive au fost pronunţate, miercuri, de Curtea de Apel Galaţi, iar joi poliţiştii i-au săltat pe cei doi şi i-au dus în Penitenciarul Botoşani.

Reţeaua de trafic a fost pusă la cale de fraţii Medeleanu din judeţul Brăila şi a funcţionat timp de 8 ani. Judecătorii au condamnat 18 inculpaţi ce au obligat la prostituţie 13 tindere, dintre care şase minore, în urma cărora au obţinut 200.000 de lire sterline şi 300.000 de euro. Reţeaua a racolat trei minore şi din judeţul Botoşani.

Membrii grupării mergeau acasă la fete şi stăteau de vorbă chiar şi cu părinţii lor pentru a părea credibili. Le promiteau locuri de muncă în Spania şi Marea Britanie urmând ca ei să se ocupe de toate actele şi ulterior fetele să le plătească costurile din salariu.

”După ce ajungeau în străinătate, membrii grupării se ocupau de cazarea victimelor, fie în locuinţe ce le aparţineau altor membri ai reţelei, fie în locaţii închiriate de aceştia. Ulterior, victimele traficului luau la cunoştinţă că trebuie să practice prostituţia în folosul grupării infracţionale, le erau luate documentele de identitate, iar în cazul minorelor traficanţii se ocupau şi de falsificarea documentelor, prin modificarea anului naşterii, pentru a da aparenţa că sunt majore. În cazul în care victimele refuzau să practice prostituţia, le spuneau că trebuie să restituie banii cheltuiţi cu aducerea lor în străinătate, apărând astfel o presupusă datorie pe care tinerele ar fi avut-o faţă de traficanţi”, precizează procurorii DIICOT.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *