Încă o condamnare în dosarul de corupţie a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean

turcanu-la-procesJudecătorii au dat o nouă condamnare definitivă în dosarul de corupţie în care este anchetat Florin Ţurcanu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean. Este vorba despre Dumitru Aniţei, coordonatorul echipei de muncitori ce au construit casa din zona Lebăda pe numele socrului fostului şef al judeţului.

Dumitru Aniţei a fost audiat ca martor atât în cursul urmării penale cât şi în instanţă, acolo unde şi-a schimbat mărturie. Procurorii DNA l-au acuuat de mărturie mincinoasă şi el a încheiat un acord de recunoaştere a faptei stabilindu-se o amendă penală de 1350 de lei.

like facebookTribunalul Botoşani a consfinţit acordul de recunoaştere, însă Florin Ţurcanu a atacat decizie, iar joi judecătorii Curţii de Apel Suceava i-au respins apelul. Ştefan Codău, fost consilier al preşedintelui a fost şi el condamnat la aceeaşi pedeapsă, tot pentru mărturie mincinoasă. În dosar a mai fost condamnat şi omul de afaceri Marcel Bârsan, denunătorul lui Ţurcanu, ce a primit, tot în baza unui acord de recunoaştere, doi ani de închisoare cu suspendare,.

 

One thought on “Încă o condamnare în dosarul de corupţie a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *