Senatorul liberal Costel Șoptică: Primăriile din județ, în pericol de faliment după majorarea salariilor

primarie sigla genericSenatorul liberal Costel Șoptică a adresat o interpelare parlamentară viceprim-ministrului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin care a semnalat situaţia de faliment iminent al administraţiilor locale, după majorarea salariilor angajaţilor.

like facebookȘoptică susține că foarte multe primării, atât din judeţul Botoşani, cât şi din celelalte judeţe ale României, se află în pericol iminent de faliment, în urma majorărilor salariale efectuate în ultima perioadă.

”Faptul că legile au fost modificate de decidenţii PSD pentru a oferi permisivitatea creşterilor veniturilor funcţionarilor din administraţiile publice locale a avut drept consecinţă nefirească secătuirea bugetelor, precum şi ajungerea Primăriilor în situaţie de incapacitate de plată. În această stare deplorabilă se află Primăriile Mihălăşeni şi Dimăcheni, din judeţul Botoşani, care au în acest moment conturile blocate, însă la nivel naţional situaţia este extrem de gravă. Oferind exemple concrete ale acestui dezastru naţional, am solicitat din partea vicepremierului Sevil Shhaideh să îmi răspundă, atât mie, cât şi primarilor deznădăjduiţi, la câteva întrebări pertinente şi realiste: „1. Ce sfat le daţi primarilor botoşăneni aflaţi în situaţie de faliment după creşterea salariilor angajaţilor?; 2. Ce soluţii ar avea edilii aflaţi în această ipostază, în afara celor nedorite, precum majorarea taxelor şi impozitelor, sau chiar concedieri?; 3. Care este situaţia exactă a UAT-urilor aflate în situaţie de incapacitate de plată din cauza menţionată, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Botoşani?”, spune Șoptică.

El consideră că dacă Guvernul PSD a generat această posibilitate, respectiv ca salariaţii din unităţile administrativ teritoriale să beneficieze de venituri mai mari, tot reprezentanţii Executivului trebuie să identifice şi mijloacele prin care să asigure buna funcţionare a activităţii din Primăriile afectate, respectiv ca instituţiile respective să poată suporta toate necesităţile financiare până la finele acestui an.

 

4 thoughts on “Senatorul liberal Costel Șoptică: Primăriile din județ, în pericol de faliment după majorarea salariilor

  1. Sfat pentru edili:
    -sa mareasca numai salariile lor, ale secretarului , contabilului sef, sustinatorilor si consilierilor care aproba marirea ca la Hanesti

  2. E foarte ingrijorat domnu’ senator. Daca falimenteaza primariile cu care face afaceri in folosul sau si DOAR al sau prin firmele sale ? E dezastru domne’ , e dezastru ! (sa nu credeti ca-l doare undeva de angajatii din primarii …)

  3. ai dreptate Gicule. Serveste si dl senator kk. Tare ii place. Dar carui senator si deputat din Romania nu ii place kk. De donatii din parte lor nu am auzit niciodata. Rusine!!!!!

  4. Reduceți angajații, iar cei rămași să facă programul normal de lucru. De la ora 12 rămână doar portarul iar vara și în campanie, e de la 10 e liber. Primarii își permit să țină orele la școli, ca niște adevărați politicieni! Angajați câți puteți plăti! Comasați comunele fără locuitori, și lăsați primarii să-și vadă de meseriile lor! Desființați orașele fără canalizare! Nu mai faceți grupuri sanitare de mii de euro, parcuri în sate pline de pomi, terenuri de fotbal în pantă și trotuare din pavele pentru 20 de case cu 15 locuitori! Mai nou se fac drumuri asfaltate care nu duc nicăieri (se termină în câmp) și care nu au costrucții de-a lungul lor (poate vor veni dezvoltatorii de imobiliare)! Așa vor fi bani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *