Și-a umflat salariul pe ultima lună pentru a beneficia de o indemnizație de creșterea a copilului mai mare. AJPIS și ANAF fac verificări

tocariu sebastianSalariul consistent pe care și l-a pus pe o lună o botoșăneancă care urmează să primească indemnizație pentru creșterea copilului a stârnit suspiciuni din partea organelor competente. Aceasta a avut timp de 11 luni un venit de peste 1.200 lei, iar cu o lună înainte nașterii figurează în documente cu aproape 20.000 lei. Atât Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, cât și ANAF fac acum verificări. Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani, susține că este pentru prima dată când se confruntă cu un astfel de caz.

Este vorba de un solicitant de indemnizație de creștere care are în cele 11 luni un salariu normal, iar cu o lună înainte nașterii apare cu o sumă foarte mare. De la un salariu minim ajunge deodată spre 200 milioane lei vechi. Este trasat de la București ca toate cazurile de acest gen să fie verificate cu ANAF, ca să vedem dacă nu sunt venituri doar pe hârtie. Dacă a găsit o firmă care să-i dea o lună banii ăia nu este nicio problemă, dar să fie într-adevăr venitul realizat, impozitul reținut și virat la ANAF. Nu am mai avut în județ astfel de cazuri, însă au fost în țară iar după verificare s-a constatat că era doar pe hârtie. Dacă constatăm ulterior și punem să dea zeci de milioane pe lună este mai dificil”, a menționat Tocariu.

Indemnizația pentru creșterea copilului se acordă funcție de veniturile realizate din ultimele 12 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *