FOTO Revedere de peste 30 de ani, la Colegiul Laurian, cu directori de instituții și un parlamentar

revedere 30 ani atl 1Zeci de profesori, directori, judecători, medici, ingineri şi chiar un deputat s-au adunat astăzi în aula Colegiului Naţional „A.T.Laurian” cu bucuria revederii de peste 30 de ani. Generaţia absolvenţilor din 1987 şi-a invitat profesorii să mai facă o dată prezenţa prin strigarea catalogului, răspunzând nu la întrebarea „ce aţi avut de pregătit pentru astăzi?”, ci la „Ce aţi mai făcut în ultimii cinci ani?”, adică de la ultima întâlnire de acelaşi gen. Botoşăneni plecaţi de pe băncile Larianului s-au întors acum din Canada, Bangladesh şi Franţa, din alte judeţe ale ţării sau doar de pe alte străzi decât cele pe care locuiau în urmă cu 30 de ani pentru a se bucura de amintirile comune. Găzduiţi de prof. dr. Mihaela Prăjinariu, actualul director al Colegiului, foştii proaspeţi absolvenţi au fost întâmpinaţi de doar trei dintre dascălii de odinioară, ţinând un moment de reculegere  pentru colegii şi profesorii „plecaţi înaintea lor”, regretaţii Cristian Markiewicz şi Dumitru Ţiganiuc fiind doi dintre aceştia.

like facebookAmintindu-şi diverse întâmplări din anii de liceu, foştii colegi au aplaudat scuzele „severelor doamne Hamburda şi Popa” pentru notele mici acordate atunci: „Îmi cer scuze că v-am pus note de 3 şi 4, dacă ar fi să mă întorc în timp v-aş pune doar note mari, dar nu ştiu dacă ar fi neapărat în ajutorul vostru”, a spus cu zâmbetul pe buze profesoara pensionară Claudia Hamburda.

Printre cei strigaţi s-au regăsit şi nume cunoscute la nivelul judeţului, graţie meseriilor şi funcţiilor pe care au ajuns să le ocupe: Mircea Popovici, directorul unei instituţii bancare din judeţ, Marius Oroşanu, ex-lider al Cartel Alfa, atualmente director al unui complex de îngrijire pentru copiii cu disabilităţi, Cristian Achiţei, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, actual deputat de Botoşani, omul de afaceri Liviu Conţac, comisarul Rodica Zelincă, fost şef al Gărzii de Mediu şi mulţi alţii. Ziua de reîntâlnire cu foştii colegi se încheie, cum e obiceiul, cu o petrecere programată pentru seara, în timpul căreia amintirile să se depene mai uşor.

revedere 30 ani atl

revedere 30 ani atl 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *