Paşaport fals descoperit la controlul de frontieră. Ce le-a spus șoferul polițiștilor

politie frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit un paşaport biometric fals, pe care un bărbat din Republica Moldova urma să îl transporte în Anglia, în schimbul unei sume de bani.

like facebookÎn ziua de 5 octombrie, în jurul orei 22.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz, înmatriculat în Republica Moldova, cetăţeanul moldovean Serghei B., în vârstă de 42 de ani.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control asupra microbuzului, în urma căruia au descoperit, în torpedo, un plic ce conţinea un paşaport biometric bulgăresc. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în jurul orelor 10.00, în timp ce aştepta, în localitatea Chişinău – R. Moldova, să preia pasageri pentru a-i transporta în Anglia, a fost abordat de un bărbat care i-a propus să transporte plicul până la Londra contra sumei de 10 lire sterline, urmând a fi aşteptat la destinaţie de un cetăţean care îi va solicita plicul.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *