Un botoşănean, comandant al militarilor români din Afganistan. Cine este el!

cristinel colibaba
foto: revista.forter.ro

Un ofiţer din Botoşani conduce batalionul românesc dislocat, în luna august, în baza militară de la Kandahar din Afganistan.

Este vorba de locotenent- colonelul Cristinel Colibaba, un ofițer de 42 de ani care conduce Batalionul de Infanterie Protecție a Forței Brave Hearts de la Focșani, format din 480 de militari.

Acesta va sta în Afganistan, alături de soldații săi, timp de șase luni, perioadă în care va participa a misiuni de menținere a păcii în zona de Sud a Afganistanului.

foto: timpromanesc.ro
foto: timpromanesc.ro

Militarii români i-au parte la operațiunea Resolute Support, derulată sub egida NATO. Cei mai mulți dintre ofițerii și subofițerii conduși de Cristinel Colibaba participă la acțiuni de patrulare în zona Kandahar, pe un area în care situația de securitate este instabilă.

Speciaiștii consideră că forţele NATO care asigură securitatea bazelor militare şi a centrelor importante ale ţării rămân ţinte permanente ale unor posibile atacuri ale insurgenţilor. România continuă să îşi menţină angajamentele în teatrul de operaţii Afganistan, efortul principal rămâne concentrat pe asigurarea protecţiei forţei în Baza Militară Kandahar, concomitent cu participarea la instruirea, consilierea şi asistenţa forţelor de securitate afgane din comandamentele regionale Nord şi Sud.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *