Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, trimis în judecată pentru fapte de corupţie

prim procuror, raluca stancescu, dna, botosani.Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stâncescu, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Potrivit procurorilor DNA, şeful Parchetului împreună cu concubinul său Cătălin Stăvară a constrâns persoană să cedeze un apartament şi o garsonieră unui apropiat al lui Stăvară. Ambii l-ar fi ameninţat pe bărbat că dacă nu va face astfel procuroarea se va folosi de funcţie pentru a deschide mai multe dosare penale.

În paralel, procurorul şef ar fi determinat un poliţist, Constantin Batcă, să îi ofere acces la probele dintr-un dosar unde era inculpat Cătălin Stăvară. Magistratul a vizionat o înregistrare video de la o altercaţie dintr-un pub în care a fost implicat concubinul său. De asemenea, a divulgat înregistrări iubitului dintr-un dosar ce îl viza. O altă faptă reţinută în sarcina sa vizează achiziţia unor bunuri de la firma administrată de iubitul ei, obţinând un folos patrimonial de 697 de lei.

Încadrarea juridică a procurorului este şantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigarea la compromiterea intereselor justiţiei. divulgare informaţiilor secrete de serviciu şi conflict de interese. În dosar mai este judecat iubitul ei, Cătălin Stăvară, pentru şantaj şi şeful DGA, Daniel Buliga pentru mărturie mincinoasă şi Constantin Batcă pentru favorizarea infractorului, fals material şi compromiterea interselor justiţiei.

Raluca Stăcescu a fost reţinută şi ulterior arestată preventiv, însă a fost pusă în libertate şi chiar repusă pe funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii.

 

One thought on “Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, trimis în judecată pentru fapte de corupţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *