Dezbatere despre modificarea Constituției la Seminarul Teologic Dorohoi

elevi seminar teologic dorohoiJoi, 21 septembrie 2017, a avut loc în sala de festivități a Seminarului Teologic Dorohoi, la inițiativa Consiliului Școlar al Elevilor, prima dezbatere din acest an școlar.

Tema dezbaterii a fost ,,Modificarea Constituției- DA sau NU?”. Activitatea a fost prezidată de pr.prof. Crețu Vasile Ionuț, consilierul educativ al școlii.

like facebookAu participat elevi din clasa a XII-a, care și-au exprimat punctul de vedere în ceea ce privește importanța și consecințele modificării art.48 alin. 1) din Constituție, care prevede că ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți”.

elevi seminar dorohoi 1Subiectul discutat a fost unul foarte interesant și actual pentru tineri dat fiind faptul că aceștia urmează să voteze toamna aceasta revizuirea Constituției, iar această dezbatere i-a ajutat să înțeleagă mai bine acest subiect. Elevii au venit mult mai pregătiți față de ultima dezbatere, având  pregătite numeroase argumente. Unul dintre cele mai discutate argumente pentru ca articolul 48 să precizeze că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”,  a fost acela al păstrării tradiției poporului român și a faptului că minoritatea trebuie să se conformeze majorității, însă au fost combătute cu argumente contra ce susțineau că trebuie respectate drepturile omului și că această schimbare ar însemna cheltuieli mari ale statului. Acest fel de dezbateri vor continua pe tot parcursul anului școlar.

Consiliul Școlar al Elevilor din Seminarul Teologic Dorohoi și-a reînceput activitatea în anul 2015, iar de atunci, elevi din toate clasele se întâlnesc săptămânal și organizează activități non-formale, menite să-i deschidă orizonturile tânărului seminarist, potrivit unui comunicat al Seminarului Teologic Dorohoi.

 

One thought on “Dezbatere despre modificarea Constituției la Seminarul Teologic Dorohoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *