FOTO Protest la ambulanţă. Zeci de sirene au sunat în curtea instituţiei

protest ambulanta botosaniAngajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au organizat, joi dimineaţă, un protest. Salariaţii s-au declarat nemulţumiţi de subfinanţarea sistemului sanitar, tehnică învechită şi lipsă de personal. Începutul lunii octombrie va aduce noi acţiuni de protest ce vor duce până la pichetarea Ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor.

like facebookDe asemenea, sindicaliştii au anunţat că nu vor fi de acord cu reducerile salariale ce sunt anunţate la începutul anului viitor. Salariaţii s-au adunat în curtea instituţiei şi au pornit sirenele ambulanţelor în două reprize a câte 30 de secunde.

 

protest ambulanta botosani1„Imposibilitatea de a atinge necesarul de personal conform prevederilor normativelor în vigoare şi motivul subfinanţării serviciilor de ambulanţă. Măsurile bugetar-fiscale impuse de guvernele anilor 2009-2012 şi blocarea de posturi perioadă în care s-au tăiat de la serviciile publice de ambulanţă aproximativ 3000 de posturi. Refuzul guvernelor din perioada2013-2017 de a suplimenta cu posturi serviciile de ambulanţă, în ciuda promisiunilor şi a proiectelor înaintate. Ca măsuri: se solicită suplimentarea de posturi la nivel de nomartiv de personal în vigoare şi asigurarea bugetului necesar. Până în data de 4 octombrie 2017, dată la care aşteptăm un răspuns de la Ministerul Muncii şi Justitiţiei Sociale şi de la Guvern, conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România, a demarat procedurile de strângere de semnături de la toţi membrii de sindicat în vederea organizării de acţiuni sindicale, mitinguri, greve de avertisment  şi chiar grevă generală dacă se impune. Federeaţia Naţională Sindicală Ambulanţa din România va organiza acţiunea protestul naţional care va fi declanşată începând cu 5 octombrie în toată ţara, iar la Bucureşti va avea loc pichetarea Ministerului Muncii Justiţiei Sociale, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Sănătăţii în data de 9 octombrie. Trebuie să ne mobilizăm şi să nu mai acceptăm diminuarea salariilor ca în anul 2010”, a declarat Cristi Calimandriuc, lider de sindicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *