A luptat în Al Doilea Război Mondial și a fost prizonier în Siberia. Un bărbat din Botoșani și-a sărbătorit cei 102 ani într-un mod special

panaiteUn bărbat dintr-o comună din județul Botoșani a fost pus, de-a lungul vieții, în atâtea situații că ar putea scrie o carte. Mitel Panaite, din Tudora, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, apoi a fost luat prizonier în Siberia, a făcut șase copii, dar a fost nevoit să-i conducă la groapă pe trei dintre ei. Și soția i-a murit în urmă cu mai mulți ani.

Pe 25 septembrie, bătrânul și-a sărbătorit frumoasa vârstă de …102 ani, dar nu oricum. A mers la Biserică, unde i-a mulțumit lui Dumnezeu că l-a ținut sănătos și că i-a dăruit această bucurie de a-și ține în brațe nepoții și chiar strănepoții.

like facebookAcum mai puțin poate munci fizic, dar până la 100 de ani și-a muncit singur grădina, este cu mintea extrem de lucidă, un om vertical, un om care și-a păstrat nealterate principiile de viață, nu și-a bătut joc de viața lui. Născut pe data 25 Septembrie 1915, acest om plin de poveste, și un exemplu de urmat, a ales să își sărbătorească ziua într-un mod aparte: prin rugăciune”, ne-a povestit părintele Vasile Cocoreanu.
panaite2

După rugăciune, Mitel Panaite a participat la o petrecere pe care rudele au organizat-o de ziua sa de naștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *