Construcția din strada Primăverii prezintă un risc ridicat de prăbușire. Locatar: Unde să mergem să dormim: în parc, în stradă

locatari bloc explozie cjsuComitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, marți, pentru a discuta cazul locatarilor din blocul afectat de explozie, după ce imobilul a fost încadrat în gradul I de risc seismic. Prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, a declarat că probleme la imobilul din strada Primăverii au fost chiar de la construcția acestuia și că în urma expertizării s-a stabilit că la momentul actual construcția prezintă un risc ridicat de prăbușire.

like-facebookImobilul urmează a fi semnalizat corespunzător atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte asupra riscurilor la care se pot expune cei care se apropie de clădire, după care vor trebui realizate lucrările de consolidare.

Recomandarea expertului este ca acea clădire să nu mai fie utilizată în perioada următoare, până nu se realizează aceste lucrări de consolidare”, a spus Șlincu.

Și reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcții a recomandat locatarilor să se mute din acea clădire, până se consolidează structura imobilului.

Și primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, le-a spus oamenilor să se mute din locuințe pe perioada lucrărilor, pentru că siguranța acestora contează cel mai mult.

Unii locatari nu îmbrățișează ideea de a părăsi apartamentele.

Suntem oameni bătrâni. Unde să merge să dormim, în parc, în stradă”, a spus un locatar.

Oamenii au mai vrut să știe când începe efectiv lucrarea de consolidare, însă acest lucru nu este încă cunoscut nici de autoritățile locale.

Unde locuim? Răspundeți-ne! Am stat la o soră a nevestei. Până când să stau, până la adânci bătrâneți”, a mai spus un locatar.

Cătălin Flutur a precizat că blocul respectiv este afectat tare din cauza unor deficiențe de construcție de la vremea respectivă, ”iar dacă totul ar fi fost corect atunci, situația nu era atât de gravă. Noi ne gândim acum doar la siguranța dvs., la viața dvs. și la responsabilitățile pe care le avem noi, autoritățile”, a adăugat edilul.

comitet situatii urgenta 1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *