Botoșănenii vor plăti taxe și impozite locale mai mari în 2018. Ce spune primarul Flutur

taxe si impoziteTaxele și impozitele locale vor fi majorate în anul 2018. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că taxele nu au mai fost majorate din  2013, iar din acest motiv din bugetul municipalității nu se mai poate asigura funcționarea Primăriei.

like-facebookCătălin Flutur a declarat că va veni în fața Consiliului Local cu un proiect privind nivelul taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor.

Sunt trei variante propuse de cei de la Direcția de Taxe și Impozite și vom avea o discuție cu domnii consilieri, vom promova acel proiect și va trebui să asigurăm minim finanțarea. Toate cele trei variante presupun o majorare pe un principiu foarte clar: din 2013 nu s-au mai majorat taxele și impozitele în municipiul Botoșani, în condițiile în care prin legislație veniturile au fost majorate. Sub nicio formă nu vom depăși prevederile legale. Noi întotdeauna am fost la minimum propus de lege. Sunt tipuri de impozite și taxe care spun: între atâta și atâta, iar Consiliul Local decide. Întotdeauna au fost la minimum propus de lege. Legea spune între 0,8 și 2% din valoarea impozitului. Și mai există și o posibilitate prin care Consiliul Local poate depăși cota de 2% cu încă 20% din procent. Nu vom merge pe opțiunea CL de a trece de prevederile Codului fiscal, dar va trebui să ne dimensionăm bugetul ca să ne putem asigura funcționarea”, a menționat Flutur.

3 thoughts on “Botoșănenii vor plăti taxe și impozite locale mai mari în 2018. Ce spune primarul Flutur

  1. Mai faceti putina „curatenie” printre angajatii de la Taxe si Impozite, de la Primarie, de la Servicii Edilitare, etc., si veti vedea cum vor ramanea chiar si bani pentru investitii. Asta numai daca nu se „capuseaza” pe undeva.

  2. Maestre Fluturas, de ce trebuie sa mergi doar pe majorarea taxelor si impozitelor locale, in loc sa reduci personalul umflat , foarte umflat de la Primarie. Gem birourile in Primaria Botosani si o parte dintre angajati taie frunze la rate toata ziua. Nu domnule, personal ma voi opune unei asemenea modalitati de ati asigura salariile foarte mari pe care vi le-ati dat singuri. Vrei sa spui ca nu ai stiut despre impactul negativ al umflarii salariilor? Daca nu ti-ai dat seama, atunci nu esti buna de primar. De fapt, chiar nu esti un bun primar pentru ca in ultimul an nu s-a vazut nimic nou in Botosani, chiar absolut nimic! Cunoastem strategia prin care ti-ai aservit presa pentru a nu fi criticat, dar asta nu ne opreste pe noi, alegatorii ,a cascam bine ochii la alegerile viitoare.

  3. Avem prea multe institutii de cultura? Cum ramane cu tiganii mancatori de ajutoare sociale din bugetul local? Aia nu sunt prea multi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *