Trupa Katharsis a Colegiului Laurian, premiată la un festival internaţional de teatru.

trupa teatru laurianUna din cele două trupe de teatru ale Colegiului Naţional „A.T.Laurian” s-a întors cu două premii de la festivalul internaţional de la Cluj. Desfăşurată în perioada 18-24 septembrie, a VIII-a ediţie a „Stage – Internetional Youth Theatre Festival”, organizată de Fundaţia „Părinţi din România”, a alăturat 21 de trupe din diverse ţări printre care şi Israel, Bosnia, Bulgaria, Serbia, Slovenia şi Republica Moldova.

like-facebookKatharsis-ul laurienilor, coordonaţi de prof. dr. Coca Dorica, a prezentat piesa „Medeea” a lui Euripide, măiestria tinerilor fiind răsplătită cu locul III la secţiunea „Cel mai bun spectacol”.

Mă bucur că o piesă care nu a fost suficient apreciată la nivel local, aşa cum s-a întâmplat la Lyceum, a strâns laudele şi aplauzele unui juriu de nivel internaţional. Este o mare recompensă pentru copii şi pentru  munca depusă.”, a declarat profesoara îndrumătoare.

Bucuria micilor actori botoşăneni este cu atât mai mare cu cât prestaţia din rolul principal a primit premiul al II-lea al festivalului, la secţiunea „cel mai bun rol principal feminin”.

Ilona Dănilă, tânara autoare a volumului „Ploaia de cuvinte”, este fericita premiată de clujeni pentru o Medee greu, dar frumos de interpretat. „Este un rol greu, cu o încărcătură psihologică mare, pentru că treci de la sensibilitate şi graţie, la urlete, disperare şi omor.”, a explicat Ilona, cea care vrea să urmeze o carieră în domeniu, motivând foarte simplu: „ca actor trăieşti mai multe vieţi în una singură. Pentru mine e şi un mod de a-mi elibera emoţiile.”, a declarat eleva.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *