Vremea se răcește. Prognoza meteo pe două săptămâni

se raceste vremeaAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 25 septembrie-8 octombrie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, în primele două zile, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale și se vor situa în medie în jurul a 22 de grade, dar începând din data de 27 septembrie acestea vor fi în scădere până la medii de 14…15 grade și vor caracteriza, în perioada 29 septembrie – 2 octombrie, o vreme răcoroasă spre rece.

like facebookApoi, temperaturile vor crește ușor spre o medie de 18…19 grade, apropiată de cea regional specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 10…12 grade, până la 4…5 grade spre finalul primei săptămâni, după care vor crește până la o medie de 8 grade, normală perioadei. Începând cu data de 3 octombrie va crește probabilitatea de apariție a ploilor slabe și pe arii restrânse.

LA MUNTE În primele două zile ale intervalului valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor de 12…13 grade și ale minimelor de 4…5 grade. Apoi, până la sfârșitul lunii septembrie vremea se va răci treptat, media valorilor diurne va fi de 8…9 grade, iar a celor nocturne de -1…1 grad. În prima sâptămână a lunii octombrie, temperatura aerului va fi în creștere, astfel că mediile valorilor diurne vor fi de 11…12 grade și ale celor nocturne, de 4…5 grade. În zilele de 25, 26 și 27 septembrie, pe arii restrânse vor fi precipitații slabe. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere după data de 3 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *