Razie a Poliţiei Rutiere împotriva şoferilor vitezomani. Zece radare folosite pe drumurile din judeţ

politie rutiera, radar, stiri, botosaniPoliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, au desfăşurat, în perioada 22-24 septembrie 2017, acţiuni pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.

Poliţiştii au utilizat zece aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor şi au constatat 208 contravenţii, din care 166 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În funcţie de încadrarea contravenţională a abaterii săvârşite, au fost aplicate 58 sancţiuni pentru depăşirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise, 62 de sancţiuni pentru depăşirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise, 33 de sancţiuni pentru depăşirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise, 7 pentru depăşirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise şi 6 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 8 permise de conducere, dintre care 6 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h şi 2 pentru alte abateri.

Un conducător auto, de 26 de ani, a fost depistat pe drumul naţional DN 29 B, în afara localităţii Văculeşti, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 141 km/h pe un sector de drum limitat la 90 km/h.

Un alt tânăr de 26 de ani, din judeţul Cluj, avea viteză înregistrată de aparatul radar de 114 km/ h pe drumul naţional DN 29 C, pe raza localităţii Vîrfu Câmpului, pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

Ei au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei fiecare şi ca măsură complementară, le-a fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

„Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav”, susţin poliţitii.

 

3 thoughts on “Razie a Poliţiei Rutiere împotriva şoferilor vitezomani. Zece radare folosite pe drumurile din judeţ

  1. In Germania sau alte state ale U.E oare nu sunt vitezomani??? Evident ca sunt,dar n-au nevoie sa se grabeasca in conditiile in care au autostrazi si stiu exact la ce ora ajung din punctul A in B. La noi daca respecti litera cu litera fiecare indicator pleci din Botosani spre Bucuresti luni si ajungi marti seara. Ai destule indicatoare ca limiteaza viteaza la 30 sau 40 la ora. Deci problema e alta,nu ca vitezomani si alte prostii…Lipsa infrasctructurii si cea existenta e total distrusa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *