Senatorul PNL Costel Şoptică solicită ministrului Educaţiei răspuns la nemulţumirile dascălilor botoşăneni

costel soptica- senator, botosaniSenatorul liberal Costel Şoptică şi-a exprimat nemulţumirea faţă de nerezolvarea problemei drepturilor salariale restante ale cadrelor didactice din judeţul Botoşani. În acest sens, liderul PNL Botoşani s-a adresat ministrului Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, printr-o interpelare în care îi cere să rezolve această situaţie.

Unul dintre motivele de nemulţumire ale confederaţiilor sindicale din învăţământ este lipsa fondurilor pentru acordarea integrală a drepturilor salariale obţinute prin sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile. Sindicatele vă solicită să luaţi măsurile care se impun pentru plata integrală a drepturilor salariale câştigate prin instanţă! În mod paradoxal, la acest capitol sunt restanţe încă din anul 2014!”, a argumentat parlamentarul botoşănean.

like facebookÎn finalul documentului oficial înaintat conducerii MEN, Costel Şoptică i-a solicitat ministrului Educaţiei să răspundă următoarelor întrebări: „1. Care sunt restanţele statului român la plata drepturilor salariale ale cadrelor didactice rezultate în urma unor hotărâri judecătoreşti, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Botoşani?; 2. Când estimaţi că vor fi deblocaţi banii respectivi, pentru ca situaţia să intre în normalitate?; 3. Care sunt datoriile MEN din acest moment pentru plata sumelor neachitate?”.

Noul an şcolar a început în condiţii destul de precare, fără manualele necesare elevilor şi cu un număr mare de unităţi de învăţământ cu probleme. În loc să rezolve neajunsurile adevărate din sistem, ministrul Educaţiei se ocupă de tot felul de alte chestiuni mai puţin importante, cum ar fi manualul de sport, spre exemplu. Sper ca domnul Pop să răspundă acestei solicitări a dascălilor botoşăneni”, a subliniat senatorul liberal.

Sursa: comunicat presa cabinet senator

One thought on “Senatorul PNL Costel Şoptică solicită ministrului Educaţiei răspuns la nemulţumirile dascălilor botoşăneni

  1. In anii 90, cand eram student la Iasi, dupa campania de plantare a florilori realizata de catre mineri la initiativa tovarasului ion iliescu, ocazie cu care am vazut si filmul in care minerii foarte pasnici au plantat panselutze, au spus poezii si au citit carti in tot Bucuresiul ,am crezut ca PNL-ul este o solutie pentru tara asta. Am votat ani la randul cu PNL, dar m-am satuat si de ei! Sunt dezamagit de toti politicienii liberali. Antonescu a facut cea mai mare prostie cand a pus botul la prostiile lui dr. Copy Paste! Sa fa fie rusine liberalilor pentru ca si datorita voua tzara noastra se duce in prapastie! Sa dormizti bine in continuare! Degeaba latratzi pe de laturi fricosilori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *