Locatarii blocului afectat de explozie, la prefect. Șlincu: Dacă se va stabili că neglijența a fost cauza exploziei, problema nu este bună

dan slincu locatari bloc explozieLocatarii blocului afectat de explozie au cerut, joi, și sprijinul prefectului de Botoșani, Dan Șlincu, în vederea obținerii unor fonduri pentru consolidarea imobilului. Prefectul le-a spus că în niciun caz familiile respective nu pot fi ajutate cu bani din fondul de rezervă al Guvernului, întrucât  în cazul de la Botoșani nu este vorba de pagube rezultate în urma unor fenomene meteo. Dan Șlincu le-a spus oamenilor că va trimite o adresă prin care se va solicita un ajutor financiar Ministerului Dezvoltării. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că Institruția Prefectului va demara o campanie de sprijin umanitar pentru cazul din strada Primăverii.

like facebookNu avem niciun cadru legal să apelăm la acest fond de rezervă, pentru că nu este vorba de calamitate, de pagube în urma unor fenomene meteo. Sub nicio formă nu putem să apelăm la fondurile de rezervă. Veți beneficia în urma unor anchete sociale de  cei 2000 lei din bugetul Consiliului Local, iar după o anchetă socială să vedem dacă se pot da ajutoare din fondul Ministerului Muncii. Ar fi vorba de 3000 lei, dar nu vă pot spune sigur că vor fi acordate aceste sume. Dacă se va stabili că neglijența a fost cauza exploziei, problema nu este bună. Pentru următoarea perioadă, dvs nu veți mai putea locui în casele din imobilul respectiv. Pentru următoarea perioadă va trebui să aveți la dispoziție niște locuințe. Nu cred că veți mai rămâne la rude, prieteni”, a menționat Dan Șlincu.

Oamenii au spus că le-ar fi de folos materiale de construcții în această situație și mai puțin bani. Primăria Botoșani a alocat 24.000 lei pentru proprietarii locuințelor din blocul afectat de explozie. O parte din acești bani se va duce spre plata expertizei.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *