Cum va fi vremea în ultimele două săptămâni din septembrie. Ce temperaturi vom avea și când se anunță ploi

frunzeMeteorologii au efectuat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 18 septembrie-1 octombrie. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în Moldova, în prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile se vor situa în general peste cele normale pentru această perioadă din an, iar în zilele de 21, 22 și 23 septembrie vremea va deveni răcoroasă. Astfel valorile medii diurne vor scădea de la 24…26 de grade în 19 septembrie la 15…17 grade în zilele de 21, 22 și 23 ale lunii curente. Minimele nocturne nu vor avea variații la fel de importante, menținându-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 8…14 grade. Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârșitului de septembrie, cu 21…23 de grade ziua și 6…10 grade noaptea, în medie regională. În intervalul 19 – 22 septembrie ploile se vor semnala pe arii relativ extinse și local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere spre sfârșitul lunii.

like facebookLA MUNTE După un debut de săptămână cu vreme relativ caldă, temperaturile vor fi în scădere accentuată astfel că în intervalul 21-23 septembrie vremea va deveni răcoroasă, cu temperaturi maxime de 5…10 grade și minime de 1…4 grade, în medie. Apoi vremea se va încălzi ușor și treptat, fiind estimate temperaturi în general peste cele normale la sfârșitul lunii septembrie, valori medii diurne de 8…16 grade și nocturne de 3…6 grade În intervalul 19-22 septembrie va ploua pe spații extinse și local vor fi cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi din nou ridicată în perioada 27-29 septembrie.

 

One thought on “Cum va fi vremea în ultimele două săptămâni din septembrie. Ce temperaturi vom avea și când se anunță ploi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *