Mărturii din infernul de pe strada Primăverii: Dacă eram în baie, copiii mei nu mai aveau mamă. Doi pași mai înainte și copilul meu nu mai exista

locatari primaverii blooc explozieCu lacrimi în ochi, mai mulți locatari ai blocului ”groazei” de pe strada Primăverii au povestit cum au văzut, vineri, moartea cu ochii. O femeie care locuiește vizavi de apartamentul unde s-a produs deflagrația a spus că băiatul ei de 11 ani, care a fost rănit în urma exploziei, este în stare de șoc. În momentul deflagrației, femeia se afla cu acesta în apartament.

Stau în apartamentul de vizavi. La ora 13 mi-am așteptat copilul de la școală în balconul dinspre Poștă, vizavi de locul exploziei. Mi s-a părut că miroase a gaz, dar eu nu am vorbit cu nimeni și am spus poate mi s-a părut. La 14.10 s-a întâmplat deflagrația. Copilul este traumatizat, nu mai vrea să stea singur. Eu trebuie să merg la serviciu să îmi câștig pâinea. Nu vreau să mai trăiesc ceea ce este acolo. O secundă a făcut diferența dintre viață și moarte. Copilul meu de 11 ani a fost lovit. L-am scos din dărâmături iar casa a fost afectată în totalitate. Dacă eram în baie, copiii mei nu mai aveau mamă. Doi pași mai înainte și copilul meu nu mai exista. Este o minune că există. Era în bucătărie, la doi pași. Suntem traumatizați, am înnebunit. Stăm pe unde apucăm”, a spus femeia.

Cinci persoane au fost rănite în urma incidentului de vineri, din care două sunt în stare gravă. Alte trei persoane s-au prezentat, duminică seară, la spital, cu atac de panică. Autoritățile locale spun că cinci apartamente sunt devastate.

locatari primaverii blooc explozie 1Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, s-a întâlnit, luni, cu câțiva locatari. El a spus că vor fi acordate ajutoare financiare familiilor afectate din bugetul local și că se fac demersuri cu Instituția Prefectului în vederea obținerii de fonduri și de la bugetul de stat pentru realizarea acțiunilor de intervenție.

Dacă e afectată structura de rezistență e o problemă mare”, a spus primarul.

 

 

One thought on “Mărturii din infernul de pe strada Primăverii: Dacă eram în baie, copiii mei nu mai aveau mamă. Doi pași mai înainte și copilul meu nu mai exista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *