Blocul de pe strada Primăverii, expertizat de specialiști din Iași. Prefect: Blocul va fi păzit

explozie bloc primaverii 5O echipă de specialiști din Iași va efectuat, luni, o expertiză la blocul din strada Primăverii, afectat de explozia de la sfârșitul săptămânii. Prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, spune că dacă în urma expertizei se vor stabili și pagubele, se va încerca acordarea unor ajutoare bănești pentru proprietarii celor 12 apartamente afectate.

like facebookExpertiza va stabili dacă imobilul respectiv va putea fi locuit sau nu. Am discutat cu reprezentanții Primăriei Botoșani să găsească o soluție ca această expertiză să poată fi plătită din bugetul Consiliului Local și dacă se reușește ca prin această expertiză să se evalueze și pagubele din imobilul respectiv, vom stabili ce procedură se poate aplica și cadrul legal prin care putem acorda un sprijin financiar proprietarilor din imobil”, a declarat Dan Șlincu.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, doar o singură persoană, un bătrân de 88 de ani, a solicitat cazare de la autorități, restul familiilor fiind cazate la rude și prieteni. El spune că blocul va fi păzit, în continuare, până când vor fi comunicate rezultatele expertizei.

Sunt sigur că se va găsi o soluție ca apartamentele respective să fie reabilitate”, a adăugat prefectul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *