Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefect după evenimentul din Primăverii

cjsu botosaniPrefectul Dan Șlincu a convocat, vineri după-amiază, o ședință extraordinară a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Botosani, la care au participat si reprezentați ai Primăriei Municipiului Botoșani,  pentru a analiza consecințele evenimentului si a stabili  măsurile de protecție a populatiei afecatate și de pază a bunurilor din blocul unde a avut loc evenimentul.
În acest moment, nu se impune asigurarea unui spațiu de cazare întrucât locatarii au afirmat că vor locui la rude.
Presedintele CJSU Botosani, prefectul Dan Constantin Slincu, a dispus ca echipaje mixte ale Inspectoratului  Judetean de Jandarmi  Botosani si ale Politiei Locale sa  asigure paza bunurilor din blocul afectat, precum și luarea tuturor măsurilor pentru înlăturarea elementelor de construcție care nu prezinta singuranta.
Reprezentanții Inspectoratului Judetean  in  Construcții Botosani verifică starea  apartamentelor pentru a stabili dacă acestea mai pot fi utilizate, urmând ca în cel mai scurt timp sa se efectueze o expertiză tehnică de către un expert tehnic atestat care va stabili modalitatea de consolidare a imobilului. Reprezentanți ai ISU Botosani, IPJ Botoșani și ai furnizorului de gaze naturale efectuează cercetări pentru stabilirea cauzei probabile de producere a evenimentului.
like facebook
Vineri, putin inainte de ora 14.00, s-a produs o explozie care nu a fost urmata de un incendiu, într-un apartament situat la etajul 2 al unui bloc de pe strada Primăverii din municipiului Botoșani.
La fata locului s-au deplasat șapte echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani și Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă și cinci ambulanțe. Cinci persoane, printre care și un copil de 11 ani, au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Patru dintre victime locuiesc în blocul unde s-a produs explozia. Proprietarul apartamentului unde  avut loc evenimentul a suferit arsuri pe 40 – 50% din suprafața corpului, este intubat si urmeaza sa fie transferat la un spital de specialitate din capitală. Celelalte victime sunt in stare stabilă. Pompierii au evacuat preventiv alte 21 de locatari.

One thought on “Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefect după evenimentul din Primăverii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *