Profesori pe drumuri, după ce nu şi-au găsit catedre

titularizare repartizare postAu învăţat pentru o notă mare la titularizare, însă vor trebui să-şi depună actele de şomaj întrucât nu şi-au găsit loc de muncă în învăţământ. Reprezentanţii sindicatelor locale din învăţământ susţin că sunt încă profesori în căutarea unui loc de muncă, în special cei de specialitatea geografie, biologie sau istorie, specialităţi deficitare la nivelul judeţului.

Posturile care vor apărea pe parcursul anului şcolar vor putea fi ocupate în urma concursurilor care au loc la nivelul şcolilor.

like facebookSunt profesori cu note mari la titularizare care nu și-au găsit post. Cele mai mari probleme sunt pe specializările geografie, biologie, istorie, iar de vreo doi ani încep să fie probleme și la limba română. Mai ales că în planul de învățământ pentru gimnaziu, de anul acesta în clasa V-a s-a mai scos o oră de la română.  Dacă nu sunt posturi titularizabile, ca să fie speranțe mai mari pentru un post, trebuie dată testare în fiecare an„, a precizat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că nu mai există catedre libere în acest moment.

One thought on “Profesori pe drumuri, după ce nu şi-au găsit catedre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *