Spitalul Județean are un minus de 100 de medici specialiști. Reprezentantul spitalului: Mulți medici preferă să lucreze în particular

spitalul judeteanNecesarul de medici specialiști în cadrul Spitalului Județean se ridică la 341, însă unitatea are angajați doar 200, deficitul fiind de peste 100 de medici, potrivit purtătorului de cuvânt Ștefan Bercea. Secțiile cu problemele cele mai mare sunt: ATI, UPU, Pediatrie, Oncologie, Cardiologie, Neurologie și Neurochirurgie. Reprezentantul Spitalului Județean susține că mulți dintre medici aleg să lucreze în particular, unde și câștigurile sunt mai mari.

like facebookAvem un deficit major de medici pe marea majoritate a secțiilor, unele dintre acestea fiind grav afectate. Calitatea actului medical nu putem să spunem că este afectat. Medicii care sunt în prezent își desfășoară activitatea așa cum și-ar fi desfășurat-o toți medicii din spital. Sunt scoase frecvent posturi la concurs în specialitățile deficitare, dar sunt specialități unde medicii nu doresc să lucreze în spital, ci lucrează în particular”, a menționat Ștefan Bercea.

Medicul susține că pe specializarea cardiologie, de exemplu, sunt mai mulți medici care activează în particular decât în spital.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *