Discrepanță mare între pensia medie din județul Botoșani față de cea din București

pensionara iarnaNumărul mediu de pensionari a fost de 5,225 milioane de persoane, în trimestrul II 2017, în scădere cu 9.000 persoane față de trimestrul precedent, iar pensia medie lunară a ajuns la 1.022 lei, mai mare cu 0,6% față de trimestrul precedent, potrivit datelor Institutului Național de Statistică publicate marți.

like facebookDatele INS arată că raportul pe total dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat și cel al salariaților a fost de 9 la 10. Acest raport prezintă variații semnificative în profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariați în Municipiul București, la 17 pensionari la 10 salariați în județul Teleorman.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanțe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă și cea maximă depășind 450 de lei (790 lei în județul Botoșani față de 1.247 lei în Municipiul București).

Pensionarii de asigurări sociale dețin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari. Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 89,5% în totalul celor de asigurări sociale.

Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (75,9%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale. Pensionarii cuprinși în categoriile de pensii — anticipată și anticipată parțial ­ au reprezentat 1,9%.

Sursa: Realitatea.net

One thought on “Discrepanță mare între pensia medie din județul Botoșani față de cea din București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *