Ceremonial de omagiere a pompierilor căzuți în misiune, organizat la Dorohoi

depunere coroane pompieri dorohoiO ceremonie militară de depuneri de coroane a avut loc, luni, la monumentul eroilor din curtea Detașamentului de Pompieri Dorohoi.
Activitatea face parte din manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România, care se sărbătorește în fiecare an pe 13 septembrie.
Alături, la acest moment emitionant au fost : Costică Macaleti, președintele CJ  Botoșani, Alexandra Hutu, director al Cancelarie Prefectului Județului Botoșani, si reprezentanți ai SVSU Dorohoi.
depunere coroane pompieri dorohoiZiua Pompierilor din România este marcată pe 13 septembrie. În urmă cu 169 de ani, 166 de pompieri au înfruntat, într-o bătălie sângeroasă, trupele otomane venite să zdrobească Revoluţia din 1848.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, va organiza, miercuri, între orele 10.00 – 16.00, Ziua Porţilor Deschise.  Familiile cadrelor, dar şi cetăţenii, vor putea să viziteze subunităţile inspectoratului, ocazie cu care vor viziona tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului și vor primi sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *