Un primar din județul Botoșani îi trimite la muncă pe asistații social: Deși au posibilitatea de a munci, beneficiază de bani de la stat

primar cocardaUn primar din județul Botoșani critică faptul că asistații social nu sunt luați în evidențele Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă ca fiind în căutarea unui loc de muncă. Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni, a spus că societățile trimit adrese către AJOFM cu locurile de muncă vacante, multe și pentru muncitori necalificați, însă beneficiarii de ajutoare sociale nu sunt trimiși să le ocupe, în ciuda faptului că sunt apți de muncă.

like facebookNu pot să înțeleg lucrul acesta. Cât va merge ca cei care muncesc să tot plătească contribuții sociale din ce în ce mai mari la bugetul de stat, iar o parte să beneficieze continuu, deși au posibilitatea de a munci, de bani de la stat sub formă de ajutor social”, a menționat Rotundu.

În comuna Dângeni sunt 47 de beneficiari ai ajutorului social, iar niște angajatori se chinuie, spune primarul, de șase luni să angajeze 12 muncitori calificați și necalificați.

Nu s-a prezentat niciunul. Un beneficiar de ajutor social se poate angaja. Sunt și beneficiari de ajutor social care au probleme de sănătate, dar sunt care pot lucra”, a mai spus primarul de Dângeni.

 

2 thoughts on “Un primar din județul Botoșani îi trimite la muncă pe asistații social: Deși au posibilitatea de a munci, beneficiază de bani de la stat

  1. Bravo domnule primar, bine zis asa ar trebui sa ia exemplu toti primarii din judet , inclusiv si primarul de Botosani. Daca putorilor si betivilor care pot lucra ar merge la munca si nu li s-ar da negatie ,vor fi si bani de salarii si pensii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *