Senatorul PNL Botoşani, Costel Şoptică: „Acuz Guvernul de atentat la siguranţa naţională prin neacordarea salariilor militarilor”

costel-sopticaUn guvern care recunoaşte public umilirea Forţelor Armate ale Republicii este pasibil de a fi acuzat de atentat la siguranţa şi securitatea naţională, susține senatorul Costel Șoptică. El afirmă că în timp ce România, ca stat membru NATO, s-a angajat public să aloce 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei, militarilor români nici măcar nu le pot fi plătite salariile, fapt fără precedent în istoria modernă a ţării noastre.

”În opinia mea, această situaţie inadmisibilă nu poate fi rezolvată „româneşte”, doar prin demisia ministrului Apărării Naţionale, care este doar „ţapul ispăşitor” al unui dezastru fiscal-bugetar de proporţii, în care Guvernul PSD a împins România în doar jumătate de an! Se pare că în situaţia MApN mai sunt şi alte instituţii publice din ţară, rămase la „fundul sacului” cu banii, iar în această stare de criză naţională liderii PSD se laudă în mod mincinos cu o creştere economică de care nimeni, în mod real, nu beneficiază, respectiv nici românii de rând, nici instituţiile statului, aflate, după cum se observă, în prag de colaps bugetar! Este tot mai dificil de înţeles dacă românii care au fost îmbătaţi cu „apă rece” de PSD, la alegerile de anul trecut, mai pot avea acum aceeaşi părere despre conducerea lamentabilă a ţării. Pe bună dreptate, acest Executiv s-a dovedit a fi mincinos şi incapabil de o bună guvernare, în folosul românilor şi a dezvoltării generale a statului. Toate nereuşitele acelui pompos program de guvernare sunt cu mare viclenie ascunse de ochii populaţie, în aşa fel încât în percepţia publică să se reflecte doar aşa-zisele reuşite, respectiv pomenile electorale privind creşterea veniturilor unor categorii de salariaţi! O politică guvernamentală devenită, precum se vede, falimentară, din moment ce Armata Română a ajuns să rămână fără solde, în mijlocul unor angajamente internaţionale extrem de serioase asumate de ţara noastră, ca membru al UE şi NATO! Acest atentat la siguranţa naţională, aşa cum spuneam la început, este doar cireaşa de pe tortul eşecului actualului guvern, o cireaşă amară pentru toţi românii! Neacordarea salariilor militarilor români este doar ultimul episod dintr-un lung şir de aberaţii, aiureli şi bazaconii făcute de guvernul PSD, în total dispreţ faţă de munca românilor de bună credinţă: nefinanţarea majorităţii angajamentelor luate, inclusiv „Start Up”, neachiziţionarea vaccinurilor pentru copii, naţionalizarea pilonului II de pensii, şi foarte multe alte nerealizări, prezentate de mine şi colegii liberali de-a lungul acestui an!”. mai spune Șoptică.

Sursa: comunicat PNL

2 thoughts on “Senatorul PNL Botoşani, Costel Şoptică: „Acuz Guvernul de atentat la siguranţa naţională prin neacordarea salariilor militarilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *