Primarul Flutur, nemulțumit că Ministerul Culturii finanțează doar o parte din instituțiile de cultură: Care este diferența între Filarmonica din Iași și Filarmonica din Botoșani?

filarmonica mallPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, acuză faptul că instituțiile de cultură din orașele mari sunt finanțate de Ministerul Culturii, în timp ce instituțiile din orașele mici, precum municipiul Botoșani, trebuiesc finanțate cu bani din bugetul local. El spune că nu este normal să existe aceste discrepanțe, din moment ce angajații au aceleași studii: conservatorul.

like facebookOrașele puternice, bogate, cu bugete foarte mari au instituțiile de cultură sub Ministerul Culturii. Toate. iar orașele mai mici cum suntem noi, Botoșaniul, iar noi suntem un caz special ca avem trei instituții de cultură, stăm la bugetul local. Care este diferența între Filarmonica din Iași și Filarmonica din Botoșani? Cam același număr, cam același repertoriu. Și toți au terminat conservatorul până la urma urmei. De ce unii să fie plătiți de stat și unii de dvs. Este necesar și este foarte bine că există și teatrul. Noi avem un buget de 30 milioane euro, la municipiul Botoșani, iar municipiul București are 180 milioane euro doar pentru statui, 360 milioane euro doar pentru parcuri. Cam pe aici suntem. Iar noi încercăm să facem totul din puțin”, a menționat Flutur.

One thought on “Primarul Flutur, nemulțumit că Ministerul Culturii finanțează doar o parte din instituțiile de cultură: Care este diferența între Filarmonica din Iași și Filarmonica din Botoșani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *