Agenți economici botoșăneni anchetați pentru muncă la negru

itm BotosaniDoi  agenți economici au fost depistați, în urma unor controale realizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă, cu angajaţi care munceau la negru iar acum sunt anchetați de Parchetul de pe lângă Judecatoria Botoșani. Potrivit reprezentanților ITM Botoșani, angajatorii au fost prinși cu mai mult de cinci persoane care munceau fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

like facebookDe la începutul anului și până în prezent, inspectorii de muncă au realizat 747 controale privind munca la negru iar 12 angajatori au fost sancționați.

Din nefericire, am descoperit 29 persoane care la momentul controlului nu aveau încheiate contracte individuale de muncă. S-au aplicar 12 amenzi, de 170.000 lei. S-au dispus 11 măsuri de remedire și au fost constatate două infracțiuni pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte. Dacă până acum sancțiuunile erau de la 10.000 lei la 20.000 lei, acum se aplică o sancțiune de 20.000 lei pe fioecare persoană găsită fără contract individual de muncă. Nu mai avem posibilitate de a face acele plângeri penale, ci mergem cu amenzi atât cât este necesar. În cazul în care există recidivă avem misiunea de a suspenda activitatea angajatorului găsit în această situație”, a menționat Daniela Petronela Lozneanu, inspector șef în cadrul ITM Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *