Scandal în Consiliul Local de la Zona Metropolitană. Consilier: Zona Metropolitană o avem pentru ca domnul Egner să se plimbe în Republica Moldova și în Ucraina

sedinta cl fara liberaliDiscuți aprinse joi, în Consiliul Local, de la Zona metropolitană. Viceprimarul Cosmin Andrei a venit chiar în ziua ședinței cu un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care solicita completarea Consiliului de Administrație la Zona Metropolitană, după demisia fostului primar Ovidiu Portariuc, lucru care i-a deranjat pe consilierii liberali. Aceștia i-au acuzat colegii de la PSD de „interese obscure”.

Faceți introduceri de acestea noaptea, aveți în sânge dumneavoastră, cei de la PSD, aceste lucruri, și să completăm ordinea de zi, nu cum se face în mod normal să știm cu cinci zile înainte, să fie spre dezbatere publică, să analizăm și acum pe șest în câteva secunde să introducem. Ce interes major este ca să schimbăm la Zona Metrpolitană pe X sau pe Y?  Eu nu înțeleg urgența. Găsesc un interes obscur la mijloc că altfel nu faceți nimic atâta timp cât nu este cusut cu ață albă„, a spus consilierul Eugen Țurcanu.

like facebookPropunerea venită din partea PSD a fost aceea ca locul lui Ovidiu Portariuc să fie luat de consilierul PSD, Laurențiu Maftei.

Înlocuim un coleg cu un alt coleg în Consiliul de Administrație. Nu cred că necesită două zile să citiți proiectul acesta. Este un lucru de normalitate”, s-a justificat Cosmin Andrei, care a adăugat că propunerea a fost făcută și pentru ca asociația să demareze proiectele la zona metropolitană.

Declarația viceprimarului nu a fost pe plac nici consilierului Cătălina Lupașcu, care a criticat faptul că Zona metropolitană nu a avut activitate până acum.

De fapt ceea ce se solicită astăzi, domnule Andrei, este crunta realitate a modului în care funcționează această Zonă Metropolitană, dezinteres total. În Zona Metropolitană lucrurile nu stau așa cum dorește să spună domnul Cosmin Andrei că proiectele bat la ușă ci este un dezinteres total, fiindcă această modificare trebuia făcută când s-a modificat componența Consiliului Local. Zona Metropolitană o avem pentru ca domnul Egner să se plimbe în Republica Moldova și în Ucraina, a spus Cătălina Lupașcu.

Viceprimarul Cosmin Andrei a solicitat și modificarea componenței Comsiei juridice, pe motiv că aceasta nu a dat un aviz putea fi supus la vot proiectul de hotărâre, fatp care l-a făcut pe Țurcanu să ia atitudine.
Domnule Andrei, dumneavoastră modificați comisia la firmă sau la partid, pe unde mai lucrați dumneavoastră. A fost constituită pe baza unui algoritm politic, așa cum spune legea. Feriți-vă de mânia lui Dumnezeu nu vă apucați dumneavoastră să modificați comisii. Faceți numai așa pe sub masă. Acum ați găsit un vinovat, comisia 5„, a afirmat Eugen Țurcanu.
Consilierii PSD au convocat o nouă ședință de îndată, după ce s-a finalizat cea ordinară și au votat numirea lui Laurențiu Maftei în locul lui Ovidiu Portariuc. La ședința de îndată, consilierii PNL nu au mai participat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *