Primarul Cătălin Flutur susţine demararea lucrărilor la Autostrada A8: Și eu voi semna petiția

catalin fluturZilele acestea, peste 2.900 de români au semnat o petiţie prin care solicită demararea lucrărilor la autostrada A8 – Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş, care ar lega Moldova de Ardeal. Deocamdată, cei mai mulţi dintre semnatarii petiţiei provin din judeţul Iaşi, dar şi botoşănenii susţin acest demers.

like facebookSusţinătorii iniţiativei doresc să organizeze o acţiune amplă în perioada 8 – 10 septembrie 2017. Ei încearcă astfel să sensibilizeze Guvernul României pentru a prinde în bugetul aferent anului viitor sumele necesare demarării lucrărilor. Acțiunea va fi una de anvergură și presupune deplasarea cu mijloace motorizate, în coloană, pe ruta Ungheni – Iași – Târgu Mureș, cu opriri în principalele localități de pe traseu. La marș vor lua parte, după estimările prezente, un autocar și un număr însemnat de autoturisme și motociclete.

Realizarea acestei autostrăzi este imperios necesară pentru dezvoltarea zonei de nord a României, asigurând accesul mult mai facil la toate unităţile de producţie din zonă. Pentru producătorii din municipiul şi judeţul Botoşani, o autostradă care să treacă prin apropiere de Târgu Frumos şi Paşcani şi să meargă spre Ardeal înseamnă o mult mai mare deschidere spre partea de vest a ţării şi, automat, spre vestul Europei. Mai mult ca sigur că prin realizarea acestei autostrăzi afacerile din Botoşani ar cunoaşte o dezvoltare. În perspectivă, realizarea acestei autostrăzi ar însemna un număr mai mare de turişti care ar ajunge la parcul de agrement Cornişa” – a declarat Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoşani.

Pe de altă parte, Cătălin Flutur îşi doreşte o întâlnire cu iniţiatorii acestui demers pe care îi aşteaptă la Botoşani pentru o discuţie. De asemenea, primarul municipiului Botoşani îi îndeamnă pe locuitorii municipiului şi judeţului să semneze petiţia.

Şi eu voi semna această petiţie, mai ales că o viitoare autostradă care să facă legătura între est şi vest este imperios necesară. Îmi permit să îi rog şi pe locuitorii municipiului şi judeţului Botoşani să semneze respectiva petiţie. Poate aşa vom reuşi să sensibilizăm Guvernul şi să îi convingem pe cei aflaţi acum la putere de necesitatea autostrăzii A8” – a transmis Cătălin Flutur.

3 thoughts on “Primarul Cătălin Flutur susţine demararea lucrărilor la Autostrada A8: Și eu voi semna petiția

  1. D-le primar terminați întâi parcul și apoi dați-va cu părerea despre autostradă! Nu cred că le vom mai apuca nici eu și nici dumneata!

  2. Dar dacă ar trece autostrada pe la Botosani spre vama Stanca – Costești nu ar fi mai bine pt botoșăneni? De ce pe la Ungheni prin Iasi? Nenea Flutur, revino-ți ca te știam om serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *