Proiectul privind realizarea drumului strategic de 107 km a trecut de o comisie de evaluare

lucrari drumuriProiectul privind realizarea drumului strategic de 107 km care va străbate județul Botoșani a trecut de Comisia administrativă și urmează să intre în evaluarea financiar-contabilă. Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a declarat că până la sfârșitul anului se va ști dacă proiectul îndeplinește condițiile de finanțare.

Proiectul a fost timp de o lună în evaluare în comisia administrativă și a trecut și urmează comisia tehnico- economică. Asta durează două luni, după care se dă OK-ul. Avem mari speranțe că va trece proiectul. După evaluarea celei de-a doua comisii, vom trece la partea de proiectare care spune că în două luni trebuie făcută. Spre sfârșitul anului, începutul anului viitor vom trece la licitația de execușie ”, a menționat Macaleți.

like facebook

Primul tronson este pe raza județului Iași și asigură legătura între Șipote și limita cu județul Botoșani, pe o lungime de 5,9 km. Zona judeţului Botoşani va cuprinde tronsonul II, DJ 282H, între limita cu județul Iași-Rediu-Răuseni-Călărași, pe o lungime de 13,7 km. Tronsonul III, DJ 282, asigură legătura între DJ 282H, Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești, pe o lungime de 51,1 km.

Tronsonul IV asigură legătura între DN 29D-Blândești-Cerchejeni-Sulița Cheleș-Lunca-Cernești-Todireni, pe o lungime de 25,8 km, iar tronsonul V, DJ 294, asigură legătura între Dângeni-Mihălășeni, pe o lungime de 9,5 km.

Durata de realizare a investiției este de 42 de luni, din care durata de execuție a lucrării este de 33 de luni. Investiția se ridică la 73,9 milioane de euro.

 

One thought on “Proiectul privind realizarea drumului strategic de 107 km a trecut de o comisie de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *