Ludovic Orban: Guvernul actual a generat cheltuieli pentru care nu are resursele financiare pentru a le susține

ludovic orbanPreședintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Botoșani, că Guvernul PSD va băga artificial țara în criză economică și va anula perspectivele reale de dezvoltare pe care le are România, dacă va continua pe aceeași linie în materie de politici economice.

El a spus că actualul Guvern a generat cheltuieli prin majorarea salariilor, însă nu are resursele financiare pentru a le susține.

like facebookLucrul acesta se vede după ceea ce s-a întâmplat în primele șase luni. Gradul de îndatorare a României a crescut cu 2%, aproape 4 miliarde euro, iar acești bani nu s-au dus în investiții, în dezvoltarea de capacități de infrastructură critică sau de capacități economice, banii ăștia s-au dus în salarii, în pensii, ajutoare sociale, subvenții, iar acești bani nu vor produce niciun leu, nu vor genera niciun fel de dezvoltare economică, în schimb vor cădea în spinarea cetățenilor români, pentru că aceste datorii trebuie plătite. O altă problemă îngrijorătoare, care arată lipsa de responsabilitate a actualei puteri, este cea legată de volumul investițiilor publice și a celor private. Suntem la minimul istoric al ultimilor zece ani în materie de investiții publice. Nu au fost investiți nici 6 miliarde lei și după cum arată lucrurile nu există nicio speranță de creștere a acestui volum al investițiilor”, a menționat liderul PNL.

Liderul PNL se află duminică la Botoșani, acesta fiind însoțit de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

ludovic orban robert sighiartau soptica

ludovic orban robert sighiartau

 

One thought on “Ludovic Orban: Guvernul actual a generat cheltuieli pentru care nu are resursele financiare pentru a le susține

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *