Cum s-a finalizat controlul dispus de prefect la Marea Nordului de la Stânca și ce măsuri s-au luat

plaja stanca- costesti- botosaniPrefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, a solicitat intrarea în legalitate a agentului economic care desfășoară activități comerciale la Marea Nordului de la Stânca. Controlul cerut de reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a finalizat, iar operatorul a primit doar o sancțiune din partea Primăriei Ștefănești, de 1000 lei , și termen pentru obținerea autorizației de construcție până la 31 august.

like facebookVoi solicita ca toate activitățile din zona respectivă să se avizeze și să funcționeze într-un cadru legal. Toate instituțiile care au fost în control au dispus măsuri, termene de remediere și până la urma urmei toată activitatea de acolo va fi pusă într-un cadru legal. Am primit raportul și urma să mai primim un raport din partea administratorului ariei protejate din zona Ștefănești”, a menționat Șlincu. 

Controlul a fost realizat de echipe mixte ale Inspectoratului de Poliție Județean, Garda de Mediu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Stat în Construcții, Direcției de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor, după ce în urma unor sesizări s-a constatat că în zona unde se face plajă pe lacul de acumulare Stânca-Costești nu există nicio autorizație de construcție.

În ceea ce privește scăldatul în zonă, prefectul a adăugat că răspunderea devine a persoanei care intră în apă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *