Sechestru pe conturile unei primării din județul Botoșani. Vezi motivul!

primarie sigla genericO primărie din județul Botoșani s-a trezit cu conturile blocate și sechestru pe bunuri. Este vorba de Primăria Mihălășeni, care a început un proiect de împădurire în 2010 prin Agenția Fondului de Mediu și care s-a împotmolit în 2012 din lipsă de fonduri. Firma care a efectuat lucrările de împădurire a dat în judecată în 2013 unitatea administrativ teritorială pentru plata unor facturi de 4 miliarde lei vechi și a câștigat în instanță, printr-o decizie definitivă, recuperarea sumei la care se adaugă penalitățile, adică în jur de 6,9 miliarde lei vechi.

like facebookProiectul de împădurire a continuat până în 2012, după care am primit o adresă de la Agenția Fondului de Mediu că din lipsă de bani nu se mai pot face ultimele plăți, în valoare de 4 miliarde lei vechi. Firma care a făcut împăduririle ne-a dat în judecată în 2013 pe noi, ca beneficiar al lucrării. câștigând în 2016 în instanță definitiv recuperarea sumei care a ajuns la 6,9 miliarde lei vechi cu dobânzi și penalizări. Am contestat această decizie și am făcut demersurile necesare la Ministerul Dezvoltării, la Prefectură, Consiliul Județean să ne ajute în soluționarea acestei probleme. Executorul a venit însă să recupereze suma , iar la începutul lunii august a pus sechestru asiguratoriu pe conturile primăriei și bunurile proprietate privată, asta însemnând două mașini”, a declarat viceprimarul comunei Mihălășeni, Ilie Hrițcu.

Acesta a fost miercuri la prefectul Dan Șlincu, dar și la președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, pentru a cere sprijinul în vederea inițierii unui proiect de Hotărâre de Guvern în vederea deblocării situației. Proiectul de împădurire nu este încă finalizat și are o valoare de 20 miliarde lei vechi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *