Un deputat din Botoșani propune înființarea numărului unic de urgență 115. Cui îi este destinat!

politie_girofar_albastruUn deputat din județul Botoșani propune înființarea numărului unic de urgență 115, care să fie utilizat exclusiv de cetățenii români aflați la muncă în străinătate. Inițiativa aparține deputatului Tamara Ciofu (PSD), care vrea ca, astfel autoritățile române să fie semnalate în cazul unei situații de criză în afara țării.

Potrivit propunerii legislative, sistemul va fi operat de Ministerul Afacerilor Externe și va putea fi apelat gratuit de orice cetățean român care se confruntă cu situații abuzive în afara țării. Inițiativa a fost realizată ca urmare a abuzurilor la care au fost supuși cetățenii români aflați la muncă în Italia sau Spania, dintre care mulți provin din județul Botoșani.

like facebookSunt foarte multe situații în care românii ajung sclavi, în sensul propriu, la diverși angajatori obscuri din străinătate, iar cetățenii noștri nu au unde să se adreseze. Am propus să existe un număr de telefon de urgență gratuit 115, asemănător cu numărul 112 din țară, unde cetățenii români din străinătate să poată găsi un sprijin în cazul în care se află în situații dificile”, a declarat Tamara Ciofu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *