Demersuri la Compania Națională de Investiții pentru Teatrul ”Mihai Eminescu”. La cât se ridică suma necesară finalizării construcției

teatrul mihai eminescu botosaniAutoritățile locale au făcut noi demersuri la nivel central în vederea obținerii finanțării necesare finalizării Teatrului ”Mihai Eminescu”. O delegație formată din primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, directorul Teatrului, administratorul public Adriana Zățiceanu, Traian Apetrei, un reprezentant al constructorului și proiectantului, dar și deputatul Tamara Ciofu au fost, joi, la Compania Națională de Investiții pentru a solicita includerea acestui obiectiv pe lista CNI. Potrivit primarului municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, în urma ultimei evaluări făcută de noul proiectant, suma necesară finalizării construcției se ridică la 33 milioane lei.

like facebookAceastă evaluare constă în introducerea, pe lângă restul de terminat din contractul cu Victor Construct, ce  a rămas din lucrările făcute cu o parte din fondurile europene, de fapt cea mai mare parte cu fonduri europene, valorilor consolidării teatrului. Acum trei săptămâni, noi am făcut o adresă atât către Ministerul Dezvoltării Regionale, atunci când speram că putem să reabilităm teatrul prin PNDL, cât și la Compania Națională de Investiții la care le-am dat o valoare estimativă. Ieri am fost cu o valoare mai aproape de adevăr , 33 milioane lei, sumă anticipată de proiectanți că ne-ar  fi necesară pentru finalizarea lucrării,  Știm cu toții că în urma licitației această valoare poate să scadă și stim cu toții că valoarea reală se va stabili atât în urma licitației și la finalizarea lucrării de către proiectant. Ca termen pentru proiectant avem finalul lunii august, cel târziu până la data de 15 septembrie, să ne finalizeze partea de proiectare, urmând ca ulterior, după ce ducem documentația, cei de la CNI să propună la Ministerul Dezvoltării suma și dacă sunt bani pentru noi să intrăm pe lista CNI”, a menționat Flutur.

Primarul municipiului Botoșani susține că în cazul în care CNI va decide să susțină financiar finalizarea lucrărilor, ar urma ca firma Victor Construct să predea lucrarea Companiei Naționale de Investiții. Contractul cu constructorul s-a suspendat anul trecut.

Lucrările de reabilitare în sine vor fi făcute în continuare cu Victor Construct, după ce se face în prealabil partea de consolidare, urmând ca CNI să organizeze licitația pentru lucrarea de consolidare. De asta va trebui ca din noul proiect să scoatem separat, pentru cei de la CNI, cât costă consolidarea și cât costă diferența. Dacă va veni un alt constructor să facă partea de consolidare, atunci vom lucra acolo cu două firme, iar dacă va câștiga Victor Construct și această licitație, atunci se va lucra cu o singură firmă”, a adăugat Flutur.

Până la această dată, la teatru s-au efectuat lucrări de 2,8 milioane lei cu fonduri europene.

 

One thought on “Demersuri la Compania Națională de Investiții pentru Teatrul ”Mihai Eminescu”. La cât se ridică suma necesară finalizării construcției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *